Читај ми!

Трагична акција хапшења мексичког нарко боса, у паду хеликоптера погинуло 14 особа

Чак 14 особа погинуло је у паду хеликоптера који је учествовао у акцији хапшења мексичког нарко боса Рафаела Кара Квинтера. Једна особа је теже повређена. Председник Мексика поручује да је истрага у току.

Озлоглашени нарко бос Рафаел Каро Квинтеро ухапшен је након што га је пас трагач по имену Макс пронашао како се крије у граду Сан Симон у мексичкој држави Синалоа.

У акцији хапшења учествовао је и морнарички хеликоптер "Блекхавк" који се срушио током операције при чему је страдало 14 особа које су биле у летелици. Једна особа је тешко повређена.

Морнарица је саопштила да је хеликоптер доживео "несрећу" и да узрок још није утврђен.

Председник Мексика Андрес Мануел Лопез Обрадор написао је на Твитеру да се хеликоптер срушио непосредно пре слетања, као и да ће несрећа бити истражена.

На снимку хапшења које је објавила морнарица види се Рафаел Каро Кинтеро замућеног лица, обучен у фармерке, плаву кошуљу и широку јакну.

Нарко бос Рафаел Каро Квинтеро оптужен је да је 1985. године убио агента ДЕА Енрикеа "Кикија" Камаренa који се бавио истрагом нарко кланова.

Био је суоснивач картела Гвадалахара, једне од најмоћнијих организација за трговину дрогом у Латинској Америци осамдесетих година.

На слободи је од 2013. године, након што је 28 година провео у затвору. Мексички судија је тада поништио његову 40-годишњу казну за отмицу и убиство агента америчке Управе за борбу против дрога.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво