Читај ми!

Оптужени за крвопролиће у Чикагу размишљао о још једном нападу

Роберт Кримо, оптужени за убиство седам особа на прослави Дана независности у предграђу Чикага Роберт Кримо, признао је полицији да је пуцао са крова зграде, а затим побегао у Медисон у Висконсину, где је размишљао да, такође, отвори ватру на једном догађају.

"Осумњичени се вратио у Илиноис, где је касније ухапшен након што је одлучио да није спреман за напад у Висконсину", рекао је портпарол Оперативне групе за истрагу кривичних дела округа Лејк, Кристофер Ковели на конференцији за новинаре, након саслушања на којем је 21-годишњем Роберту Криму одбијена кауција, преноси АП.

Ковели је рекао да није изгледало да осумњичени планира напад и у Висконсину, али да је након што је тамо побегао, видео још једну прославу Дана независности и "озбиљно размишљао" о томе да и тамо запуца.

Кримо је у среду први пут изведен пред суд у Илиноису, где се кратко обратио суду да би потврдио да нема адвоката, тако да ће га заступати јавни бранилац.

Помоћник државног тужиоца округа Лејк Бен Дилон рекао је на судском претресу да је нападач пуцао на људе окупљене преко пута улице и да је на крову оставио чауре 83 метка и три шаржера.

Полиција је саопштила да је Кримо, који је оптужен за седам убистава, пошто је насумично пуцао на људе на прослави, претходно легално купио пет комада оружја, упркос томе што су надлежни били обавештени да је двапут претио насиљем и самоубиством 2019. године.

Тужилац округа Лејк, Ерик Рајнхарт рекао је раније, да ако Кримо буде осуђен, може да добије и доживотни затвор без могућности улагања жалбе.

У нападу који се догодио у предграђу Чикага Хајленд парку убијено је шесторо људи, а седма жртва је преминула у болници. Више од 30 људи је рањено.

Полиција је индентификовала нападача а Кримо је ухапшен после краће потере

Детективи који испитују оптуженог још нису, међутим, успели да утврде који је мотив злочина, али су истакли да нема индиција да је жртве бирао по раси или религији.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво