Читај ми!

Шпански борбени авион пресрео лет "Изиџета" након лажне претње бомбом

Шпански ратни авион пресрео је авион "Изиџета", који је полетео са лондонског аеродрома "Гетвик" након што је један млади Британац на друштвеним мрежама претио бомбом.

Британац (18) који је путовао са пет пријатеља на острво Менорка, провео је ноћ у затвору и чека судско саслушање, рекао је портпарол шпанске Цивилне гарде.

На снимку инцидента приказан је авион Ф-18 који лети паралелно уз крило Ербаса А319, који обично превози између 120 и 150 путника. Борбени авион је замахнуо крилима, показујући пилоту цивилног авиона да треба да га прати.

На снимку се могу чути путници како разговарају о томе шта се дешава, а једна жена пита: "Зашто то ради, да ли је то само разметање?"

Војни авиони обично пресрећу цивилне авионе када земаљска контрола ваздушног саобраћаја изгуби контакт са њима или постоји уочена претња по летелицу или путнике због упозорења о бомби, сумњивог предмета или терористичке активности која се плаши.

Авион "Изиџета" полетео је са лондонског аеродрома "Гетвик" у 13 часова безбедно је слетео на аеродром "Менорка" на Балеарским острвима са пола сата закашњења, и отпраћен је до безбедносне зоне.

Тамо је тинејџер ухапшен, а током два сата путници су један по један искрцавани и од њих је тражено да идентификују свој пртљаг, а затим су стручњаци за експлозив са специјално обичени псима урадили су безбедносну проверу, саопштила је Цивилна гарда.

Због овог инцидента други летови са Менорке су каснили.

Портпарол "Изиџета" потврдио је да је лет био у пратњи војног авиона и да је дошло до одложеног искрцавања због безбедносних провера из предострожности, али није изнео детаље о узроку.

"Безбедност и безбедност његових путника и посаде су увек највиши приоритет 'Изиџета' и желимо да се захвалимо путницима на разумевању", рекао је портпарол компаније.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво