Читај ми!

Протест фармера у Холандији – блокирани дистрибутивни центри супермаркета, гужве на ауто-путевима

Холандски пољопривредници, незадовољни новим мерама владе за смањење емисије азота, почели су протесте блокирајући дистрибутивне центре супермаркета у неколико градова. Широм Холандије се због протеста очекују гужве.

Холандска влада новим мерама од пољопривредника тражи да користе мање ђубрива и смање број грла стоке због тога што је циљ да Холандија до 2030. године смањи емисију азота, преноси Ројтерс.

Велики број фармера подржава протесте, али скупови нису централизовани.  

Холандија је европски лидер у емисији азота, а највише га испушта ђубриво које се користи у пољопривреди, као и велики број крава, свиња и других животиња. У емисији азота доприносе и грађевинарство и саобраћај.

Европски и локални судови наредили су влади да реши тај проблем, а фармери сматрају да су неправедно истакнути и критиковали су владин приступ.

Због протеста, очекују се велике гужве широм земље, па су са аеродрома "Шипол" у Амстердаму позвали путнике да за долазак на аеродром користе јавни превоз.

Ипак, саобраћајних проблема око аеродрома није било, али су пријављене гужве на истоку земље, као и на појединим линијама трајекта на северу.

Осим правила за фармере, влада је, ради смањења емисије азота, спустила ограничење на ауто-путевима на 100 километара на час, а на проблеме наилазе и грађевинци, пошто се дуже чека на дозволе због утврђивања емисије азота током грађевинских радова.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво