Читај ми!

Немачка убрзава издавање радних дозвола за странце због хаоса на аеродромима

Немачки министри су саопштили да ће влада убрзати издавање радних дозвола и виза за неколико хиљада страних радника, углавном из Турске, како би се уредио хаос који је настао на аеродромима због почетка летње сезоне.

Путници широм Европе суочавају се са дугим редовима на аеродромима због мањка особља у зрачним лукама.

"Многи се радују одморима након дуге пандемије, тако да је фрустрирајуће када се појаве овакве ситуације на аеродромима", рекао је министар рада Хубертус Хејл на конференцији за медије.

Немачка сада планира да доведе раднике са искуством, углавном из Турске, како би радили на земљи, укључујући руковање пртљагом, рекла је министарка унутрашњих псолова Ненси Фејзер.

Они ће, међутим, морати да прођу кроз исте безбедносне провере као и домаћи радници пре него што почну да раде.

Авио-компаније од којих су се неке надале да ће моћи да запосле страно особље преко агенција, сада ће моћи да их запосле директно и да им дају стандардне плате.

Министар рада је за мањак особља окривио авио-компаније и операторе на аеродромима, истичући да су они отпустили превише радника током пандемије.

Током викенда на немачким аеродромима владао је прави хаос, а погођена је била и група лекара из Србије која је имала лет из Франкфурта.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво