Читај ми!

Штрајк железничара у Великој Британији, највећи у последњих 30 година

Велика Британија суочила се данас са највећим штрајком железничара у последњих тридесет година, а десетине хиљада запослених прекинуло је рад због спора о платама. Блокаде су постављене у зору и остаће ту све до суботе, што ће зауставити саобраћај и лондонског метроа, преноси Ројтерс.

Око 40.000 железничара штрајкује због замрзавања плата и смањења броја радних места, а синдикати сматрају да је то само почетак могућег "лета незадовољства" са наставницима, медицинарима, па чак и адвокатима.

"Наша кампања ће трајати онолико дуго колико то буде потребно", рекао је новинарима у понедељак Мај Линч, генерални секретар синдиката Железничких, поморских и транспортних радника (РМТ).

"Нетворк рејл", компанија која управља британском железничком инфраструктуром, учинила је све да избегне данашњу обуставу, нагласио је њен извршни директор Ендрју Хејнс.

Он је за Би-Би-Си рекао да "дубоко жали" због поремећаја са којима се путници суочавају.

Протест железничких радника подразумева да ће само око половина британске железничке мреже бити отворена у дане штрајка са веома ограниченим услугама на тим пругама, наводи Ројтерс.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво