Читај ми!

Тежак ударац колумбијском картелу, заплена више од четири тоне кокаина у Италији

Италијанска полиција запленила је 4,3 тоне кокаина уличне вредности 240.000.000 евра, чиме је задала тежак ударац колумбијском Клану дел Голфо, саопштили су истражитељи.

Полиција је саопштила да је то једна од највећих таквих заплена у Европи и да су расписани налози за хапшење 38 особа у шест земаља – Италији, Словенији, Хрватској, Бугарској, Холандији и Колумбији.

У истрагу која је трајала више од годину дана било је укључено колумбијско правосуђе и Агенција за националну сигурност САД.

Поред кокаина, заплењено је и 1.850.000 евра.

Колумбијске власти саопштиле су прошлог новембра да су фокусиране на разбијање Клана дел Голфо, чија се мрежа протеже на 28 земаља широм света, након хапшења вође тог клана Даира Антонија Усаге, званог Отонијел, октобра 2021.

"Још један тежак ударац за најважнију групу међу колумбијским наркобандама", навели су истражитељи из Трста.

Навели су и да је њихов рад открио "густу мрежу" веза између јужноамеричких произвођача кокаина и европских купаца, који је одговарао организованим криминалним групама које делују широм Италије, укључујући Калабрију, где је седиште клана Ндрангета.

Саопштено је да је полиција пратила 19 узастопних испорука дроге од маја прошле године, чиме су успели да идентификују важне посреднике "у глобалном систему трговине дрогом и велики број преносилаца.

Више детаља требало би да буде саопштено на конференцији за медије.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво