Читај ми!

Италија, споменици и зграде у мраку у знак протеста због поскупљења струје

Замак Сфорцеско у Милану, Моле Антонелијана у Торину и Маскио Анђоино у Напуљу су били у мраку у знак протеста против поскупљења струје.

Три хиљаде италијанских општина угасило је у 20 часова светла на зградама симболима тих градова не би ли на тај начин привукли пажњу италијанске владе на високе цене струје које имају велики утицај на рачуне и грађана и градских администрација.

Градоначелник Напуља Гаетано Манфреди изјавио је да се поскупљење осетило још прошле године тако да постоји изузетно велика забринутост за 2022.

У знак протеста и у намери да на тај начин скрену пажњу влади на челу са премијером Мариом Драгијем, угашена су, између осталог и светла на Замку Сфорцеско у Милану, на Моле Антонелијана у Торину и на Маскио Анђоино у Напуљу.

Струја је у Италији поскупела за 55 одсто, а плин за 41,8 одсто што је довело до тога да градоначелници многих италијанских градова одлуче да угасе светла на истакнутим споменицима, болницама, домовима здравља и јавним установама.

Италијански премијер Драги најавио је да ће ускоро бити усвојен декрет који ће предвидети издвајање од пет до седам милијарди евра не би ли се смањили рачуни за струју и плин који ових дана забрињавају Италијане.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво