Читај ми!

Нешвил, на мушкарца са скалпелом пуцала деветорица полицајаца

Деветорица полицајаца у америчкој савезној држави Тенеси пуцало је и убило пешака који је држао скалпел на ауто-путу у близини Нешвила, саопштиле су власти.

У пуцњави су учествовали полицајци из три одвојене полицијске управе, укључујући полицијску управу Нешвила, једну патролу са ауто-пута и полицајце из предграђа Нешвила, Маунт Џулијета, речено је конференцији за новинаре, преноси портал Хил.

Истиче се да је шест полицајаца послато на одсуство након инцидента.

Тридесетседмогодишњи Ландон Истип из Нешвила преминуо је лицу места, а надлежни су додали да ће се спровести интерна истрага.

У саопштењу се указује да су полицајци затекли Истипа како седи на заштитној огради ауто-пута И-65.

"Полицајац је пришао Истипу са намером да га склони са међудржавног пута", рекао је Дон Арон, портпарол нешвилске полиције. 

Полицајац који није био на дужности у полицијском одељењу зауставио је свој аутомобил и покушао да смири ситуацију, што је, према званичним информацијама, трајало око 30 минута.

"Заузео став као да поседује ватрено оружје"

На снимку камере са тела полицајца види се Истип како стоји насред ауто-пута док полицајци покушавају да га смире. "Истип је држао скалпел у левој руци, а десну у џепу", додао је Арон.

Према његовим речима, после позива полицајаца да се смири, Истип је направио корак назад као да ће нешто да извуче и замахне према њима.

Истип је потегао скалпел, а деветорица полицајаца су отворила ватру, рекао је Арон, додавши да је "убијени заузео став као да има ватрено оружје".

Истражни биро Тенесија нагласио је да агенти "раде на независном утврђивању низа догађаја који су довели до пуцњаве, укључујући прикупљање доказа и вођење интервјуа".

"Током процеса, истражни налази ће бити достављени генералном тужиоцу округа ради његовог даљег прегледа и разматрања", додаје се у саопштењу Бироа.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво