Читај ми!

Столтенберг из Немачке упозорава Русију, Москва инсистира на гаранцијама о не ширењу НАТО-а на исток

Немачка је спремна да разговара о заустављању гасовода Северни ток 2 уколико Русија нападне Украјину, изјавио је канцелар Олаф Шолц након састанка са генералним секретаром НАТО-а. И Јенс Столтенберг упозорава Русију - да се уздржи од ескалације сукоба у Украјини. Москва категорички одбацује те тврдње и захтева гаранције НАТО-а да се неће ширити даље на исток.

Генерални секретар НАТО-а сматра да је ризик од могућег сукоба у Украјини реалан.

"НАТО позива Русију да смири ситуацију јер јачање руског присуства у Украјини има последице на безбедност Европе. Москва ће скупо платити нову агресију, економски и политички. Уз то, Украјина има право да се брани као свака суверене нација, а у томе ће јој помоћи сви савезници", рекао је генерални секретар НАТО алијансе Јенс Столтенберг.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров је рекао да су се пре три године сви састали у Паризу и после тешких преговора утврдили кораке које учесници морају да начине.

"Власти из Кијева до сада нису учиниле ништа од тога. Има много примера како је Украјина саботирала примирје. То морамо сви да схватимо пре било каквих нових састанака и споразума. Волели бисмо да САД покрену разговоре на ту страну, јер имају пресудан утицај на режим у Кијеву", рекао је Лавров.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво