Читај ми!

Даунинг стрит се извинио Бакингемској палати због журки одржаних ноћ уочи сахране принца Филипа

Портпарол британског премијера Бориса Џонсона упутио је извињење Бакингемској палати због две журке организоване у башти Даунинг стрита ноћ уочи сахране принца Филипа.

Две опроштајне журке, једна за директора комуникација Џејмса Слека и друга за владиног фотографа, одржане су 16. априла, ноћ уочи сахране принца Филипа, уз конзумирање алкохола до раних јутарњих сати.

Очевици су рекли да је на две априлске забаве у различитим деловима Даунинг стрита учествовало тридесетак људи, који су се потом окупили заједно у башти, пили и плесали уз музику.

"Дубоко жалимо што се то догодило у време националне жалости и Даунинг стрит се извинио Палати због тога", изјавио је портпарол Бориса Џонсона. Премијер није био те вечери у Даунинг стриту, додао је.

Одбио je да каже да ли ће се Џонсон лично извинити краљици, али је напоменуо да премијер схвата "значајан бес" јавности због тога што су различити друштвени догађаји били организовани у време закључавања.

Број 10 је рекао да је извињење извршено "службеним каналима".

Заменица лидера лабуриста Ејнџел Рејнер написала је на Твитеру да "нема речи за културу и понашање" у Даунинг стриту 10.

Лидер Либералних демократа Ед Дејви подсећа да је краљица седела сама оплакујући губитак  супруга, у капели поштујући мере социјалне дистанце. Поручио је и да Борис Џонсон мора да оде са функције.

"Не зато што је краљица већ зато што је само још једна особа која је сама у жалости као и многи други. Док је она жалила, Даунинг стрит 10 се забављао. Џонсон мора да оде", написао је он на Твитеру.

У априлу прошле године Енглеска је била у другој фази постепеног попуштања мера и било је дозвољено да се окупи шест особа или две породице на отвореном.

Ти наводи представљају додатни притисак на британског премијера који се суочава са позивима да поднесе оставку пошто је недавно признао да је и сам учествовао на једној журци у Даунинг стриту у мају 2020. првог периода закључавања због коронавируса у Лондону, пише Гардијан.

Британски премијер Борис Џонсон се због тога извинио у Парламенту уз образложење да је отишао у башту Даунинг стрита 20. маја 2020. да захвали особљу пре него што се вратио у канцеларију 25 минута касније.

Џонсон је рекао да је тада сматрао да је реч о "радном састанку".

"Постоје ствари које једноставно нисмо урадили како треба и морам да преузмем одговорност", рекао је Џонсон.

Након тога лидер лабуриста Кир Стармер позвао је Бориса Џонсона да "уради пристојну ствар" и поднесе оставку.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво