Читај ми!

Северна Кореја лансирала две балистичке ракете

Северна Кореја испалила је најмање две балистичке ракете, саопштила је Јужна Кореја након првобитних информација да је Пјонгјанг тестирао један пројектил, трећи пут од почетка године.

Војска у Јужној Кореји саопштила је да је детектовала две балистичке ракете кратког домета, испаљене источно од провинције Пјонгјанг, са западне обале Северне Кореје недалеко од границе са Кином.

Пројектили су највероватније пали у море код јапанске ексклузивне економске зоне, пренела је телевизија НХК позивајући се на неименованог званичника јапанског министарства одбране, преноси Ројтерс.

"Акције Северне Кореје, укључујући поновно испаљивање балистичких ракета, представљају претњу за безбедност наше државе и региона, и важно су питање за целокупну међународну безбедност", рекао је званичник јапанске владе Хироказу Мацуно на конференцији за медије.

Две ракете летеле су око 430 километара до максималне висине од 36 километара, навела је јужнокорејска војска и додала да ће пратити развој ситуације, уз задржавање војне готовости.

У Сеулу је тим поводом одржана хитна седница Савета за националну безбедност на којем је изражено "жаљење" због најновијег ракетног теста Северне Кореје, саопштено је из председништва.

Ово је трећи тест лансирања балистичких пројектила који је Пјонгјанг спровео од Нове године.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво