Читај ми!

Мисија Сингапур, новозеландска морнарица извела необично спасавање

Новозеландска морнарица спровела је необичну спасилачку мисију како би извукла двоје људи који су били "заглављени" у Сингапуру 18 месеци због ковида-19.

Због здравственог стања двоје спасених нису могли да одлете на Нови Зеланд, а њихов све мањи банковни биланс отежавао је боравак у Сингапуру.

Према документима објављеним у складу са Законом о званичним информацијама, мисија је организована након што се саветник Високе комисије Новог Зеланда у Сингапуру заузео у име пара, рекавши да је њихов положај "веома јединствен" и да се плаши "да би се ситуација у којој су се нашли могла да постане и гора".

Пар, је добио посебно изузеће да путује на броду Кентербери, на ком се у то време вршило реновирање у Сингапуру. Брод је напустио Сингапур у новембру 2021. Путовање је трајало 19 дана, што значи да пар није морао у карантин по доласку на Нови Зеланд.

Објављени владини мејлови показују забринутост да би мисија могла да створи незгодан преседан. Међутим, један званичник је написао да "то није евакуација [Новозеланђана] из југоисточне Азије као из Денкирка".

"Ако успоставимо преседан у којем се људи који не могу да лете нађу на месту где се налази брод [морнарице], који иде за [Нови Зеланд], са расположивим простором и медицинским особљем на броду, могу да живим са тим", навео је званичник у одвојеном мејлу.

Министарство спољних послова Новог Зеланда је навело да је случај подразумевао "веома специфичан и необичан сплет околности" и одбило је да да више коментара.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво