Читај ми!

Броје се жртве сукоба у Казахстану, Токајев потврдио да су страдали и цивили

У сукобима који су претходних дана избили у Казахстану, преминуло је 16 полицајаца, саопштио је председник Токајев. Потврдио је да жртава има и међу цивилима. Министарство унутрашњих послова је још раније саопштило да је 26 "наоружаних криминалаца" ликвидирано.

Председник Казахстана Касим Жомарт Токајев изјавио је да је 16 полицајаца изгубило живот током недавних нереда у земљи, док се број жртава цивила и даље "расветљава".

"Погинуло је шеснаест припадника реда, а преко 1.300 особа је повређено. Нажалост, пријављени су и смртни случајеви цивила, а број се расветљавала", рекао је Токајев на ванредној седници Савета за колективну безбедност ОДКБ, одржаној у форми видео-конференције, преноси руска агенција Тас.

Како је навео Токајев, 1.270 предузећа је погођено широм земље, више од 100 тржних центара и банака је опљачкано и спаљено око 500 полицијских аутомобила.

"Причињена је огромна штета коју сада процењује посебна владина комисија", додао је он.

Како се наводи, у неколико казахстанских градова су 2. јануара избили протести, који су ескалирали у масовне нереде против полиције и снага безбедности, пре свега у Алматију.

Председник Казахстана затражио је помоћ ОДКБ након што су протести због поскупљења горива прерасли у отворене сукообе са снагама безбедности. Смиривању ситуације помогли су и руски мировњаци.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво