Предавање Тонија Блера 220.000 евра

За 90 минута говора о политичкој ситуацији у свету, Тони Блер ће добити око 220.000 евра или 2.400 евра по минути.

Бивши британски премијер Тони Блер одржаће предавања менаџерима једног инвестиционог фонда о политичкој ситуацији у свету и за 90 минута говора добиће око 220.000 евра или 2.400 евра по минути.

Британски медији оштро су напали Блера зато што је пристао да за 220.000 евра одржи предавање директорима инвестиционе компаније Лендсдаун партнерс која је зарадила више од 100 милиона евра на паду вредности деоница британских банака када су биле пред колапсом, у јесен 2008. године.

Индепендент наводи оптужбе челника синдиката да је Тони Блер "бесрамно спреман да узме новац од било кога".

Откако се повукао са места премијера, у јуну 2007. године, Блер је, како се процењује, зарадио око 17 милиона евра држећи говоре по цени од 50 до 150.000 хиљада евра или као консултант неколико великих међународних финансијских кућа.

Блер је зарадио око два милиона евра саветујући америчку Чејс банку, а око 600.000 евра као саветник Финансијског севиса Цирих.

Такође је основао компанију која саветује стране владе, преноси АФП.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво