Читај ми!

Преврнуо се камион са мигрантима у Мексику, 54 особe погинулe

Педесет четири особе из Централне Америке погинуле су када се камион у којем су се налазиле преврнуо у јужном Мексику, у једној од најгорих несрећа у којој су учествовали мигранти који ризикују своје животе како би се домогли Сједињених Америчких Држава.

Приколица камиона се отворила, када се пренатрпано возило слупало на оштрој кривини испред града Тусла Гутијерез у мексичкој држави Чијапас, преноси Ројтерс.

Гувернер Чијапаса Рутиљо Ескандон рекао је да је 49 људи погинуло на лицу места, а још петоро док им је указивана лекарска помоћ.

Како су саопштиле локалне власти, у приколици је било више од 100 људи.

Неколико десетина повређених и пребачено у болнице у Чијапасу, који се граничи са Гватемалом. Десетине гватемалских миграната наведене су на списковима повређених објављеним на друштвеним мрежама.

Један очевидац рекао је за Ројтерс да је чуо јауке и јецаје међу преживелима док су екипе Хитне помоћи хитале на место где се камион преврнуо.

Међу погинулима су мушкарци, жене и деца, саопштила је Влада државе Чијапас, а председник Мексика Андрес Мануел Лопез Обрадор на Твитеру је изразио тугу због "веома болног" инцидента.

Мексичке власти понудиле су преживелима смештај и хуманитарне визе, а гувернер Чијапаса Рутиљо Ескандон рекао је да ће одговорни за несрећу бити кажњени.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво