Читај ми!

Папа Фрања на Кипру позвао католике и православце на помирење

Папа Фрања је у Никозији с поглаваром Кипарске православне цркве Хризостомом Другим изразио жаљење због векова непријатељстава и предрасуда које су поделиле католике и православце.

Папа Фрања је позвао кипарске Грке и Турке да наставе преговоре. Кипрани се надају да би папа могао да помогне оживљавању преговора о поновном уједињењу острва и повратку опљачканих верских уметничких дела.

"Позвани смо да обновимо наше братство. Ако останемо подељени, ако свако буде мислио само на себе, ако нема дијалога, нећемо моћи на прави начин да се излечимо од слепила. Исцељење се дешава када бол носимо заједно, када се заједно суочавамо са својим проблемима, када слушамо и разговарамо једни с другима", поручио је папа Фрања.

Архиепископ кипарски Хризостом Други наводи да кипарска црква, верно пратећи дух љубави Исуса Христа, има одличне односе са свим црквама и жели дијалог са свима

"У овој светој и праведној борби нашег народа коју предводи културно и верско вођство, волели бисмо да имамо вашу активну подршку", истакао је архиепископ кипарски.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво