Читај ми!

Твитер увео нова правила – шта може да буде уклоњено са вашег налога

Компанија "Твитер" објавила је нова правила којима ће омогућити приватним лицима да поднесу захтев за уклањање фотографија или видео-снимака на којима се налази њихов лик. Из "Твитера" наводе да је циљ нових правила превенција узнемиравања и ометања приватности, а додају да су изузеци објаве које се деле ради јавног интереса.

Из "Твитера" наводе да дељење личних садржаја, попут фотографија и видео-снимака, "потенцијално може да наруши нечију приватност и доведе до емоционалне или физичке штете".

У правилима која су објављена данас истичу како "злоупотреба приватних садржаја може да утиче на све, али може да има значајан ефекат на жене, активисте, дисиденте и чланове мањинских заједница".

Правила потенцијално обухватају "сав садржај приватних лица без дозволе особе чији је лик приказан на тим садржајима", а из "Твитера" су представили неколико потенцијалних случајева због којих би компанија уклонила садржај.

Истичу да је циљ нових правила да се уклоне фотографије и видео-снимци који подстичу насиље путем интернета, али да ће у пракси њихова примена зависити од суда модератора који ће одлучивати од случаја до случаја.

"Увек ћемо настојати да проценимо контекст у коме се садржај дели и, у таквим случајевима, можемо дозволити да слике или видео-снимци остану на услузи", саопштила је компанија.

Из компаније наводе да би, на пример, узели у обзир да ли је слика јавно доступна и/или је покривена у мејнстрим или традиционалним медијима; да ли одређена слика и пратећи твит текст дају додатну вредност јавном дискурсу; деле се у јавном интересу или су важни за заједницу.

Твитер је најавио да ова политика ступа на снагу одмах.

Kомпанија је већ имала политику против дељења приватних информација појединаца, укључујући адресе, финансијске податке и бројеве телефона, а најновији потез оцењује као део напора да се ускладе њене безбедносне политике са стандардима људских права.  

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво