Читај ми!

Лавров: НАТО опет провоцира - пребацује војну опрему близу руских граница

Северноатлантска алијанса пребацује војну опрему на руске границе, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

Сергеј Лавров је навео да се близу руских граница распоређују значајне јединице и војна техника земаља НАТО-а, укључујући америчке и британске јединице.

"У самој Украјини, на контактној линији у Донбасу, гомила се све више снага и средстава, подржаних све већим бројем западних инструктора", изјавио је Лавров на конференцији за новинаре са бразилским колегом Карлосом Албертом Франком Франсом, а преноси РИА Новости.

Лавров је навео да западне земље провоцирају антируске акције, док Кијев, како тврди, може "упасти у војне авантуре".

"Све ово ствара директну претњу по безбедност Русије. Председник Путин је о томе говорио 18. новембра на проширеном колегијуму нашег министарства. И он је нагласио да нам сукоби нису потребни", изјавио је Лавров.

Ако Запад "не буде у стању да задржи Украјину, већ да је, напротив, испровоцира", онда ће Москва морати да предузме неопходне мере како би осигурала безбедност земље, нагласио је он.

Министар је, такође, подсетио да Запад већ дуго гура друге државе да се ангажују у антируским подухватима, док је "увлачење" постсовјетских земаља у НАТО "најјаснији пример тога".

Лавров је додао да су алијанса и њени савезници "врло свесни" става Москве према овим напорима.

Министарство спољних послова Русије је саопштило да су Сједињене Државе и њихови савезници у алијанси недавно значајно појачали своју војну активност у Црном мору.

Како наводи Министарство, САД покушавају да створе групацију трупа у близини руских граница, а један од циљева Вашингтона је војни развој Украјине.

Истовремено, Кијев и западне државе изражавају забринутост због распоређивања руских снага на западне границе земље.

Како је у одговору истакао Песков, Москва премешта трупе унутар своје територије и по сопственом нахођењу, и то никоме не прети и никоме не би требало да смета.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво