Читај ми!

Гори фабрика у престоници Чилеа, облак токсичног дима над градом

Због великог пожара у једној фабрици, над чилеанском престоницом Сантијагом надвио се облак густог сивог дима па су поједини авионски летови преусмеравани, а школе и вртићи затворени.

Пожар је избио у фабрици грађевинског материјала у општини Kиликура у северном делу Сантијага, а на видео-снимцима објављеним на друштвеним мрежама види се стуб црног дима који се извија у небо и шири над градом ношен ветром, преноси Ројтерс.

У извештају ватрогасне службе и канцеларије за безбедност међународног аеродрома у Сантијагу наводи се да дим није утицао на рад терминала, али се и потврђује да су неки авиони који лете са југа ка северу земље били преусмерени, пренела је локална штампа.

"Савет је да се људи не излажу диму и да затворе прозоре. Ако се појаве одређене здравствене сметње требало би да се јаве најближој здравственој установи", рекао је Мигел Муњоз, регионални директор Националне канцеларије за ванредне ситуације (Онеми).

Муњоз је у разговору са новинарима упозорио да су све врсте дима токсичне и да ће утицај загађености на људско здравље зависити највише од изложености и концентрације дима, апелујући на грађане да избегавају физичке активности на отвореном.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво