Читај ми!

Земан именовао Петра Фијалу за новог председника чешке владе

Председник Чешке Милош Земан именовао је Петра Фијалу, лидера алијансе десног центра, за новог председника владе на церемонији коју је водио из кабине од плексигласа, јер је утврђено да је позитиван на коронавирус.

Милош Земан обавио је церемонију инаугурације из кабине од плексигласа. Земан, који је дошао у инвалидским колицима у пратњи медицинара у пуној заштитној опреми, заразио се вирусом након шест недеља боравка у болници због неповезане болести. 

Петр Фијала предводи блок од пет опозиционих партија центра и десног центра које су победиле на октобарским изборима и срушиле премијера Андреја Бабиша и његове савезнике. 

Нова влада Чешке ће морати да се ухвати у коштац са новим таласом зараза коронавирусом који прети да преплави болнице и енергетском кризом, након колапса великог снабдевача електричном енергијом.

Коалиција је саопштила да планира да преради државни буџет за 2022. годину како би смањила велики дефицит.

"Нову владу чека веома компликовано време и много изазова... Желим да то буде влада промена за будућност", рекао је Фијала на телевизијској конференцији за новинаре, додајући да очекује да ће његов кабинет бити именован средином децембра. 

Нови премијер је такође позвао људе да се вакцинишу против ковида-19 јер су случајеви у порасту и похвалио медицинско особље. 

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво