Читај ми!

"Бајрактар" уништио хаубицу на истоку Украјине, Кремљ забринут

На истоку Украјине први пут је коришћен дрон "бајрактар", направљен у Турској. Кремљ упозорава да би овакав догађај могао да доведе до дестабилизације.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков коментарисао је извештаје из медија према којима су у нападу на позиције проруских снага украјинске снаге успешно користиле дрон произведен у Труској – "бајрактар ТБ2".

Каже да постоји ризик да ће због напада дроновима купљеним од Турске доћи до дестабилизације ситуације на истоку Украјине.

Украјинске оружане снаге објавиле су јуче на друштвеним мрежама снимак дрона "бајрактар ТБ2", који су користили у нападу на хаубицу проруских снага у Донбасу. Тада је овај дрон први пут употребљен у акцији.

Украјинци су на Фејсбуку навели да је дрон коришћен како би "приморао сепаратисте да поштују прекид ватре". Према њиховим речима, један украјински војник је убијен, а двојица су рањена од те хаубице.

Према подацима Уједињених нација, од почетка сукоба 2014. године на истоку Украјине живот је изгубило више од 13.000 људи.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво