Читај ми!

Трамп лансира сопствену друштвену мрежу, своје "истине" објављиваће на Truth Social

Бивши амерички председник Доналд Трамп покреће сопствену друштвену мрежу, Тruth Social, за коју је рекао да ће се "супротставити високотехнолошким компанијама", попут Твитера и Фејсбука, које су му забраниле приступ својим платформама.

Тruth Social ће бити створена кроз нову компанију формирану спајањем "Трамп медије" и "Технолоџи групе" (ТМТГ) и посебне компаније за реализацију тог пословног аранжмана, наводи се у саопштењу за јавност које су доставиле обе компаније.

"Живимо у свету у коме талибани имају огромно присуство на Твитеру, али је ваш омиљени амерички председник ућуткан. То је неприхватљиво", истакао је Доналд Трамп у писаном саопштењу.

"Узбуђен сам што ћу ускоро послати своју прву "истину" на Тruth Social. ТМТГ је основан са мисијом да да глас свима. Узбуђен сам што ћу ускоро почети да делим своје мисли на новој платформи и да се борим против великих високотехнолошких компанија", додао је Трамп.

Трампов представник потврдио је за Ројтерс садржај саопштења за јавност ТМТГ-а, док је  Трампова портпаролка Лиз Харингтон твитовала копију саопштења.

Према саопштењу, "Трамп медије", "Технолоџи групе" и "Диџитал Ворлд Аквизишона" ће се спојити у једно предузеће ако то одобре регулатори и акционари.

Truth Social планира да лансира бета верзију апликације за "позване госте" у новембру, након чега ће уследити национално представљање у првом кварталу 2022.

Нова компанија такође има планове за услугу претплате за видео на захтев која садржи забавни програм, вести и подкастове.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво