Читај ми!

Војска точи гориво Британцима

Oко двеста британских војника oд данас вози и точи гориво пумпама на југоистоку Енглеске и у Лондону.

Петина пумпи на југоистоку Енглеске и у Лондону до јутрос је била без горива, саопштава Удружење продаваца нафтних деривата на мало. У осталом делу земље, бензина има на 86 одсто пумпи.

Исто удружење истиче да је у другим деловима Британије дошло до "значајног побољшања снабдевања" због "учесталих достава горива".

Међутим, власници бензинских пумпи упозоравају да је и тај ниво далеко од нормалног снабдевања и да је та грана привреде месецима била на самој ивици одрживог пословања.

Мали и средњи привредници држе око пет и по хиљада од 8.380 пумпи у Великој Британији.

Војници су морали да прођу убрзану обуку точења горива, које је организовала фирма "Хојер".

На дужност је јутрос ступило 65 војника, а очекује се да ће их у наредним данима бити двеста.

Конзервативна влада је на удару критика што је толико дуго чекала да у ланац доставе бензина и других нафтних деривата укључи армију.

Ова криза коинцидира са годишњом конвенцијом владајуће странке, која је 3. октобра почела у Манчестеру, само неколико дана по окончању годишњег окупљања лабуриста, које је ове године одржано у Брајтону.

Помало изненађујуће, испитивања јавног мњења показују да јавност не криви владу Бориса Џонсона за редове пред пумпама већ прст упире у нафтне конзорцијуме, оптужујући их за лоше услове рада и мале плате у сектору набавке.

Суштина несташице није у недовољној количини горива, јер рафинерије у Великој Британији раде без застоја.

Спор је у томе што британски возачи не желе да раде по тренутним ценама и условима рада, а влада, али и опозиција, нису спремне да издају велики број сезонских радних дозвола страним камионџијама, јер им је циљ да запосле домаће.

Позивање војске у помоћ само наглашава решеност брегзитерске власти да натера нафтне компаније да побољшају услове и цену рада у сектору набавке.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво