Читај ми!

Језив призор на тргу у Херату, талибани обесили тело човека на дизалицу

Талибани су обесили тело мртвог мушкарца на дизалицу коју су поставили на главном тргу града Херата у западном Авганистану, а тај језив призор наговештава повратак неких од њихових ранијих метода владавине, наводи АП позивајући се на изјаве сведока.

Вазир Ахмад Седики, који води оближњу апотеку, потврдио је за АП да су четири тела донета данас на трг, а три касније премештена на друге тргове у граду како би били изложени.

Седики је рекао да су талибани објавили на тргу да су њих четворица ухваћени у отмици и да их је полиција убила, а није познато да ли су они погинули у сукобу са полицијом или након њиховог хапшења.

Мула Нурудин Тураби, један од оснивача талибана и главни извршилац њиховог строгог тумачења исламског закона када су последњи пут владали Авганистаном, најавио је за АП ове недеље да ће они поново извршавати казне погубљења или одсецања руку, мада највероватније без присуства јавности.

Од када су талибани 15. августа заузели Кабул и преузели контролу над земљом, Авганистанци, али и цела међународна заједница су у ишчекивању да виде да ли ће се они поново у провођењу власти и исламског закона користити најсуровијим методама, као што су то радили крајем деведесетих.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво