Читај ми!

Кинески борбени авиони изнад Тајвана

Више од 20 кинеских борбених авиона, четири бомбардера и један извиђачки авион надлетело је тајванску идентификациону зону противваздушне одбране (АДИЗ), дан након што је објављена вест да је Тајван поднео пријаву за учешће у Свеобухватном и прогресивном споразуму о трговинској групи за Транспацифичко партнерство (ЦПТПП), преноси Тајван њуз.

Тајванско министарство националне одбране саопштило је да је у 16.30 часова у четвртак 19 авиона Народноослободилачке војске, укључујући 12 борбених авиона Шенијанг Ј-16, два противподморничка авиона Шанкси И-8, два бомбардера Ксијан Х-6, један авион за електронско ратовање Шанкси И-8 и два борбена авиона Шенијанг Ј-11, надлетело југозападни угао АДИЗ-а.

Нешто касније министарство је објавило да је још пет кинеских авиона надлетело југозападни угао тајванског АДИЗ-а, два борбена авиона, један авион за рано упозорење и контролу и два ловца.

У оба случаја, тајванско ратно ваздухопловство је одговорило тако што су борбеним авионима покушали да отерају авионе, емитујући радијска упозорења и пратећи их копненим противавионским ракетама, наводи Тајван њуз.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво