Читај ми!

Жена нема ни међу заменицима министара, талибани се похвалили мањинама

Именовањем заменикâ министара, талибани су проширили привремену владу, али међу њима нема ниједне жене – упркос међународним критикама након што су раније овог месеца представили комплетан састав кабинета министара у којем су само мушкарци.

Међународна заједница упозорила је да ће судити талибанима према њиховим поступцима, те да ће признање талибанске владе зависити од поступања према женама и мањинама, преноси агенција АП.

Портпарол талибанске владе Забихулах Муџахид стао је данас у одбрану најновијих чланова у кабинету, наводећи да се у влади налазе припадници етничких мањина, попут Хазара, и да би жене могле бити додате касније.

"Одговорност је Уједињених нација да признају нашу владу и да друге земље, укључујући и европске, азијске и исламске, имају дипломатске односе са нама", рекао је Муџахид.

Талибани су своју тренутну владу поставили као привремену владу, сугеришући да је промена и даље могућа, али нису рекли да ли ће икада бити избора.

Муџахид је, такође, упитан о недавним ограничењима која су наметнута девојчицама и женама, укључујући и одлуку да се девојчицама од 6. до 12. разреда засад не дозволи повратак у учионице.

Муџахид је рекао да је ово привремена одлука и да ће "ускоро бити објављено када могу кренути у школу."

Дечаци од 6. до 12. разреда наставили су похађање школе током викенда.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво