Читај ми!

Павић: Очекујем да се Дамјановићева данас врати у Србију

Држављанка Србије Милка Дамјановић евакуисана је из Авганистана и налази се у Казахстану. Отправник послова Амбасаде Србије у Индији, која је територијално надлежна и за Авганистан, Синиша Павић каже за РТС да очекује повратак Дамјановићеве у Србију током данашњег дана. Павић је навео да постоји могућност да се у Авганистану налази још српских држављана.

Милка Дамјановић, која се се у Авганистану бавила хуманитарним радом, у недељу је евакуисана  из Авганистана и слетела је у Казахстан.

Синиша Павић наводи да је протеклих дана свакодневно разговарао са Милком Дамјановић и да су последњи конткт имали синоћ по локалном времену у Казахстану.

Истакао је да му је Дамјановићева рекла де је дочек био изузетан.

"На већ дугу листу оних којим дугујемо захвалност треба да додамо и Казахстан", додао је Павић.

Напомиње да је Дамјановићева слободна да сама изабере начин повратка у Србији, додајући да очекује да ће се то догодити током данашњег дана.

Остаје, како је додао, пре повратка у Србију, да обави пи-си-ар тест и друге адиминистративне формалности.

На питање да ли има још српских државана у Авганистану, Павић каже да мора да се настави праћење ситуације пошто има таквих индиција, али да поседују пасоше других држава или Уједињених нација.

"У овој ситуацији пасош даје легитимитет одређеној земљи да се укључи у поступак евакуације. Остајемо приправни за све могуће случајеве", закључује Павић.  

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво