Читај ми!

Ангела Меркел у опроштајној посети Русији, почели разговори са Путином

Немачка канцеларка Ангела Меркел допутовала је у Москву где се састала са председником Русије Владимиром Путином. То је уједно и опроштајна посета канцеларке Русији, јер се неће кандидовати на предстојећим изборима у Немачкој.

Владимир Путин је пожелео добродошлицу немачкој канцеларки, наглашавајући да овај сусрет није само опроштајни, већ да ће са Ангелом Меркел разговарати о низу значајних тема.

"Одржавамо стални контакт телефоном, али има много питања о којима треба разговарати очи у очи. Сигуран сам да ово неће бити само ваша опроштајна посета након што сте одлучили да се не кандидујете за нови мандат већ и посета испуњена озбиљним пословним садржајем", рекао је Путин.

Руски председник је истакао да Немачка остаје један од главних економских партнера Русије у Европи и свету.

Немачка намерава да настави да одржава контакте са Русијом, упркос постојећим разликама, изјавила је Ангела Меркел уочи разговора са председником Русије у Кремљу.

"Упркос чињеници да имамо различита мишљења, добро је што разговарамо једни с другима. Намеравамо да наставимо да одржавамо контакте и међусобно разговарамо", рекла је Меркел.

Напоменула је да Русија и Немачка "имају о чему да разговарају", а међу темама су, према њеним речима, криза у Авганистану, трговински односи и питања билатералне сарадње.

Додала је да ће у разговору бити и речи и о цивилном друштву и непрофитним организацијама. 

Пре састанка са Путином, Ангела Меркел је положила венац на Гроб незнаном јунаку испред зидина Кремља.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво