Читај ми!

Kуомо негира оптужбе за сексуално узнемиравање, пљуште захтеви за оставком

Гувернер Њујорка Ендру Kуомо негирао је оптужбе државног тужилаштва о томе да је сексуално узнемиравао неколико жена, укључујући и запослене у свом кабинету. Председник САД Џо Бајден је изјавио да сматра да би Куомо требало да поднесе оставку.

У снимљеном одговору на извештај истражног тима државног тужилаштва Њујорка Kуомо узвраћа да се "чињенице много разликују од онога што је приказано", као и да "никада никога није неприкладно додирнуо или учинио непримерен сексуални гест", преноси АП.

"Желим да знате директно од мене да никога нисам додиривао на неприкладан начин или направио непримерен сексуални гест. Имам 63 године и читав свој живот зрелог човека сам проживео у фокусу јавности. То једноставно нисам ја, никада нисам био такав", поручио је Ендрју Kуомо, демократа који је на положају гувернера државе Њујорк од 2011. године.

Председник САД Џо Бајден изјавио је на прес конференцији у Белој кући да би Куомо требало да поднесе оставку.

"Мислим да би требало да поднесе оставку. Разумем да би законодавно тело државе могло да одлучи о опозиву. Не знам то уствари. Нисам читао све те податке", додао је Бајден.

Оставку гувернера Њујорка затражила је и председница Представничког дома америчког Конгреса Ненси Пелоси, бројни политичари, као и више од две трећине сенатора државе Њујорк.

Државна тужитељка Њујорка Летиција Џејмс је у свом извештају навела да је Куомо сексуално узнемиравао најмање једанаест жена, а затим се осветио бившем запосленом који се јавно пожалио на његово понашање, стоји у извештају који је објавила државна тужитељка Њујорка Летиција Џејмс.

Истакла је да је Куомо узнемиравао садашње и бивше државне службенике, као и бројне жене изван државне владе. Канцеларија државног тужиоца је о томе објавила и подужи извештај.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво