Читај ми!

Пронађени остаци последње - 98. жртве обрушавања зграде у Мајамију

Остаци последње особе која се водила као нестала у обрушавању вишеспратнице у околини Мајамија пронађени су и идентификовани, што је коначан потврђен број погинулих увећало на 98, саопштили су званичници.

Остатке најновије жртве, Естел Хедаје (54), пронашли су тимови за претрагу 20. јула, а лекари су од тада радили на њеној идентификацији, саопштиле су власти на конференцији за новинаре.

"Данас могу да потврдим да је након херојских напора јединица ватрогасно-спасилачких служби пронађена и идентификована последња преостала нестала особа у урушавању зграде. Њена породица је обавештена", рекла је градоначелница Мајами-Дедија, Данијела Ливајн Кава и додала да је Ватрогасно-спасилачка служба округа прогласила крај потраге за људским остацима у рушевинама вишеспратнице која се срушила 24. јуна.

Дежурна јединица ватрогасне службе која је била ангажована у спасилачкој мисији на месту срушене зграде у Сурфсајду, предграђу Мајамија, демобилисана је након четири недеље и једног дана од рушења дванаестоспратнице старе око 40 година која се срушила 24. јуна у 1.30 ујутру док су станари спавали.

Oстатак делимично урушене зграде крај океана минери су срушили контролисаном експлозијом, прибојавајући се да је нестабилна и да би могла сама да се сруши пред јаким ветровима.

Урушена зграда је изграђена 1981. године. Налази се у месту Сурфсајд, на око десет километара од Мајами Бича. У згради се налазило око 100 станова.

Још увек није познато шта је довело до тога да се сруши зграда стара 40 година.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво