Читај ми!

Чикаго у вртлогу оружаног насиља – за викенд убијено 10 особа, полиција формирала посебан тим

Градоначелница Чикага упозорава да би могле да се врате неке рестрикције због ковида-19 јер опет има више заражених у одређеним деловима земље, али и у самом граду. Чикаго се истовремено суочава и са криминалом, оружано насиље је у порасту за 11 одсто у односу на прошлу годину.

Главна улица у Чикагу, Мичиген авенија, позната и као Чудесна миља, изгледа ових дана као пре епидемије коронавируса, са више посетилаца и туриста.

За неколико дана почиње и велики музички фестивал Лолапалуза, који привуче 400.000 посетилаца за четири дана и поред тога што карта кошта 300 долара и више.

Међутим, град се, као и други већи градови у САД, бори са оружаним насиљем. Број убистава је током 2020. године порастао и за 30 одсто. У Чикагу је у првих шест месеци ове године страдало 336 људи.

Нема сумње да су бројке забрињавајуће када је реч о насиљу. Протеклог викенда 41 особа је рањена, а 10 је убијено. На почетку месеца, током празника 4. јул, рањено је 100 људи, а 19 изгубило живот.

Посебно трагична била је смрт 20-годишњег студента престижног Универзитета Чикаго. Макса Луиса погодио је залутали метак док је седео у надземном метроу, усред дана, враћајући се са летњег стажирања. Три дана касније преминуо је у болници.

Неколико дана раније ножем је убодена и усмрћена 31-годишња студенткиња, докторски кандидат, у посети из Мериленда.

Пре неколико дана је 73-годишњи вијетнамски ветеран убијен када су двојица тинејџера покушала да му украду аутомобил.

Неке продавнице у Чикагу су затворене после свега што се десило, али многе друге и даље раде, после короне и проблема са насиљем у центру Чикага.

Чикашка полиција је решена да се нешто стварно промени. Шеф полиције Дејвид Браун објавио је да је формиран тим од 50 полицајаца, чији ће главни циљ бити да спрече проток илегалног оружја у граду.  

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво