Читај ми!

Пронађена црна кутија авиона који се срушио на Филипинима

Филипинске власти пронашле су неоштећену црну кутију из авиона филипинског војног ваздухопловства који се срушио у недељу, усмртивши више 50 људи, потврдиле су војне власти.

Командант војних снага генерал Сирилито Собејана новинарима рекао је да је пилот који је командовао летелицом имао неколико година искуства на летењу авионом Локид Ц-130 Херкулес, је међу погинулима у несрећи на острву Џоло, преноси Ројтерс.

Навео је да је црна кутија пронађена у понедељак и да истражитељи треба да преслушају разговоре пилота и посаде вођене пре пада авиона.

"Разговарао сам са преживелима. Пилот је промашио писту, покушао је да поврати контролу над летелицом, али није успео. Десно крило авиона ударило је у дрво", навео је филипински војни завничник.

Собејана је рекао и да нико није искочио из летелице пре него што се срушила. Раније су неки сведоци наводили да су поједини од путника покушали да искоче пре него што се авион срушио на земљу.

Навео је да је предњи део авиона при удару био пресечен и да су неки од војника искористили тај отвор да побегну, али они који су изгубили свест нису успели да изађу пре него што је на летелици избио пожар.

Транспортни авион Локид Ц-130 Херкулес је у недељу траспортовао војнике, од који је већина тек ступила у војску, у провинцију Сулу на војну обуку.

Министар одбране Филипина Делфин Лорензана је потврдио да су сви путници били припадници војске који су служили на аеродрому Лагиндинган, удаљеном око 460 километара североисточно од места несреће.

У авиону се налазило 96 људи, укључујући три пилота и пет чланова посаде, а према подацима од понедељка број погинулих у овој несрећи попео се на 52, укључујући три цивила на терену, након што су два од 49 војника повређених у несрећи подлегла повредама, потврдило је тамошње Министарство одбране.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво