Читај ми!

Тексас, слободно ношење оружја на улици за старије од 21 годинe

Гувернер Тексаса Грег Абот потписао је закон на основу ког сви старији од 21 године у тој држави САД не морају да имају лиценцу, да пролазе обуку, нити да буду подвргнути провери како би у јавности могли да носе пиштољ.

Потписивањем тог закона елиминисане су неке од последњих превентивних мера за поседовање оружја за старије од 21 године.

Грађанима те старосне доби већ је омогућено да носе пушке у јавности, а да не морају да имају дозволу, преноси Хафингтон пост.

И даље ће бити забрањено поседовање пиштоља ако је неко осуђен за кривично дело насиља. Међутим, провере прошлости које би спроводиле ту политику неће бити наметнуте.

Тексас одраније не захтева проверу прошлости за приватну продају оружја.

Присталице права ношења оружја без дозволе називају га "уставним ношењем", тврдећи да право на ношење оружја према Другом амандману не укључује ограничења.

Тексас, међутим, није једина држава у којима је дозвољено носити пиштољ у јавности без лиценце. Такав закон има најмање 20 држава САД, али је Тексас најмногољуднији.

Пре доношења тог закона, Тексашани који су желели да носе пиштољ морали су да прођу обуку за ватрено оружје, предају отиске прстију ради провере криминалне прошлости и да заврше писмени испит и испит за познавање пуцања.

Закон ступа на снагу 1. септембра.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво