Читај ми!

Осуђен канибал из Мадрида - убио мајку, па јео делове њеног тела и њима хранио пса

Алберто Санчес Гомез, познат као канибал из Вентаса, мадридске четврти у којој живи, осуђен је у уторак на 15 година и пет месеци затвора због тешог убиства и скрнављења леша. Санчес (28) је убио мајку гушећи је голим рукама крајем фебруара 2019. Тело је након тога однео у спаваћу собу и растављао га тестером и кухињским ножевима. Следећих 15 дана појео је неке делове тела у намери да прикрије злочин.

На дан када је ухапшен, признао је полицији да је свог пса Кокеа нахранио неким комадима мајчиног тела.

Суд је одлучио да ће и брату Мигелу морати да плати 60.000 евра одштете.

Одбрана ће се, наводи Ел паис, жалити на казну пред Вишим судом у Мадриду, како би се узели у обзир његови наводни ментални поремећаји.

Суђење се великим делом кретало око тога да ли је Санчес на дан убиства био урачунљив.

Износећи детаље, Санчес је на суду рекао да је чуо глас мајке која му је рекла да је убије и да раскомада њено тело.

Комшије које живе близу стана у коме се догодио злочин навеле су да се убица често свађао са мајком, због чега је затражила и забрану приласка. 

Његов брат, Мигел рекао је да је Алберто током студијског боравка у Грчкој почео да користи дрогу због чега је имао неколико психотичних епизода, као и да је био упућен на болничко лечење у Мадриду.

Међутим, пресудна су, према наводима шпанског листа, сведочења психијатара који су проценили Алберта Санчеса након хапшења 2019. године.

Двојица лекара закључили су да он не одражава психотичне симптоме, да није изрази ништа о гласовима које је чуо и да је пре показао "поремећај асоцијалне личности и параноје" која, како су прецизирали, "не мења интелектуалне функције ". Поред тога, приписали су "психопатски профил" и "нарцисоидност" у којем он разликује оно што је "исправно и погрешно", али га "једноставно није брига".

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво