Читај ми!

Путин о наследнику: Подржао бих и свог критичара уколико је одан Русији

Руски председник Владимир Путин, упитан о плановима за свог наследника, рекао је америчкој телевизијској мрежи Ен-Би-Си да је спреман да подржи некога ко је веран земљи, чак и ако је критичан према њему.

У интевјуу за америчку телевизијску мрежу, Путин је рекао да су амерички наводи да руски хакери или сама влада стоје иза наводних хакерских напада у САД "фарсични", и изазвао Ен-Би-Си њуз, имплицирајући на америчку владу, да пружи доказе о умешаности Русије.

"Оптуживани смо за свакакве ствари – мешање у изборе, сајбер нападе и тако даље, и тако даље. И ниједном се нису се потрудили да изведу било какве доказе, само неосноване оптужбе", истакао је Путин уочи састанка у Женеви са америчким председником Џозефом Бајденом.

Ен-Би-Си њуз подсећа да је Бајден, још у априлу, ставио на црну листу шест руских технолошких компанија које наводно пружају подршку сајбер програму који воде руске обавештајне службе, заједно са десетинама других руских ентитета и појединаца, за "спровођење покушаја руске владе да утичу на председничке изборе у САД 2020. године и друга дела дезинформација и мешања".

Путин је такође поновио позив САД да удруже снаге са Русијом у борби против сајбер криминала.

Путин је негирао да је наредио убиство критичара Кремља и опозиционара Алексеја Наваљног и додао да неће бити третиран лошије него било који други затвореник. 

На питање о плановима за свог наследника, Путин је рекао да је спреман да подржи неког ко је "одан Русији".

"Ако видим некога ко је критичан према неким мојим активностима, али видим да је тај човек веран земљи, какав год да је његов однос према мени, учинио бих све да подржим такве људе", пренео је Кремљ цитат из Путиновог интервјуа.

Путин је био председник од 1999. (прво привремено до избора 2000) до 2008. године. До 2012. био је премијер, да би победом на изборима 2012. добио и трећи председнички мандат у трајању од шест година.

Поново је изабран 2018, а изменама Устава Русије које су потврђене на референдуму 1. јула 2020, Путин би могао да остане на власти све до 2036. године.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво