Читај ми!

Бомбашки напад на школу у Кабулу, 55 мртвих и више од 150 рањених

Најмање 55 особа, махом деце, је убијено док је рањено више од 150, у серији експлозија недалеко од женске школе у Кабулу, потврдили су авганистански званичници. Талибани су одбацили одговорност за напад.

Серија експлозија временски се подударила са завршетком наставе у медреси Сајед ул Шухада, па су велика већина страдалих ученице те школе, саопштили су авганистански званичници.

Повлачење америчких снага из Авганистана довело је до тектонских поремећаја у безбедносном стању у тој држави, али за сада није јасно ко је поставио бомбе поред школе, пошто су талибани одмах одбацили одговорност за напад.

Портпарол министарства здравља, Гулам Дастагир Назари је агенцији Ројтерс рекао да је најмање 46 рањених пребачено у околне болнице.

Повлачење Американаца из Авганистана ће бити окончано 11. септембра и до сада се из те државе повукло десетак одсто снага САД.

Истовремено са повлачењем Американаца појачани су напади талибана широм Авганистана.

Напад се догодио у западном, претежно шиитском делу Кабула, који се претходних година налазио на мети напада радикалних исламиста, укључујући припаднике Исламске државе.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво