Читај ми!

"Твитер" се не да преварити, уклоњен налог који је делио објаве са Трампове нове платформе

Друштвена мрежа Твитер суспендовала је налог особе која је делила објаве бившег председника САД Доналда Трампа са његове нове комуникационе платформе.

Портпарол "Твитера" је рекао да је налог "@DJTDesk" прекршио њихова правила тако што је делио садржај који је повезан са трајно угашеним налогом Доналда Трампа.

Угашени налог није једини на којем се налазе Трампове објаве, али "Твитер" још нема одговора на питање шта ће се десити са тим налозима.

Налог на Твитеру бившег председника САД је суспендован након нереда на Капитолу у Вашингтону 6. јануара, када је погинуло пет особа.

Током нереда је Трамп неколико пута на друштвеним мрежама поновио своје тврдње да су председнички избори "покрадени".

Финансијски директор компаније "Твитер" Нед Сигал је у фебруару објаснио да Трампу неће бити дозвољено да се врати на мрежу чак и ако се поново кандидује и победи на председничким изборима.

У исто време, Трамп је остао и без налога на Фејсбуку и Инстаграму, а Надзорни одбор компаније "Фејсбук" је у среду подржао одлуку да бивши председник САД буде суспендован са друштвених мрежа, али је затражио од компаније да у року од шест месеци донесе пропорционалну одлуку о томе како ће се у будућности односити према светским лидерима који прекрше правила коришћења.

Из Надзорног одбора су истакли да је компанија суспендовала Доналда Трампа на неодређено време без јасно утврђених стандарда. 

Како би доскочио друштвеним мрежама које су га блокирале, Трамп је у уторак покренуо своју платформу која се зове "Са стола Доналда Трампа".

Платформа садржи кратке постове који могу брзо и лако да се поделе на друштвеним мрежама, али изгледа да ни такав посредан начин оглашавања Трампу неће бити дозвољен.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво