Читај ми!

Срушио се надвожњак метроа у Мексико Ситију, погинуле најмање 23 особе

Најмање 23 особе су погинуле, а 65 је пребачено у болницу када се срушио надвожњак метроа у Мексико Ситију, саопштиле су локалне власти. Међу погинулима има и деце.

На снимцима који су приказани на локалној телевизији види се како је надвожњак пао на аутомобиле који су се кретали улицом.

Градоначелница Мексико Ситија Клаудија Шинбаум је стигла на место несреће и на Твитеру  навела да "ватрогасци и припадници снага безбедности раде, као и да је више болница у приправности".

"Потрага за преживелима привремено обустављена" 

Према последњим подацима, погинуле су најмање 23 особе, а потрага за преживелима је, према речима градоначелнице, обустављена, због постојања опасности од додатног урушавања надвожњака и пада вагона метроа на пут. Очекује се да стигне кран којим ће вагони бити стабилизовани.

Шинбаумова је рекла да је особа која је била заробљена у возилу испод рушевина успешно извучена, као и да је седам особа у болницу пребачено у тешком стању. Додала је да власти раде на утврђивању идентитета свих особа које су страдале.

На снимцима на друштвеним мрежама и другим локалним телевизијама је приказано како медицинске екипе и ватрогасци траже преживеле у рушевини.

Незгода се догодила код станице Оливос, на линији метроа 12, која је изграђена док је градоначелник Мексико Ситија био садашњи министар спољних послова Марсело Ебрард.

"Оно што се догодило данас је страшна трагедија. Моја солидарност са жртвама и њиховим породицама. Наравно, узроци морају да се истраже и да се утврди одговорност. Наглашавам да сам на располагању властима за било какву потребну помоћ", навео је Ебрард на Твитеру. 

субота, 20. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво