Читај ми!

Бајден повећао годишњу квоту за избеглице на 62.500, Трампова је била 15.000

Председник САД Џо Бајден је званично подигао ограничење за овогодишњи пријем избеглица на 62.500, недељама након што се суочио са критикама због тога што касни са изменом рекордно ниске квоте од 15.000 коју је поставио бивши председник Доналд Трамп.

Џо Бајден је поручио да нова граница брише историјски низак број који је поставила претходна администрација и додао да Трампова одлука није одражавала америчке вредности као нације која прима и подржава избеглице, преноси АП.

Бајден је рекао и да је тужна истина да САД до краја фискалне године у септембру неће достићи границу од 62.500, с обзиром на пандемију и ограничене могућности пресељења у земљу, а његова администрација раније је саопштила да амерички председник остаје посвећен циљу, постављању ограничења на 125.000 за фискалну 2022. годину која почиње у октобру и да се ради на побољшању државних способности за пријем избеглица како би што више њих било прихваћено у складу са новим квотама.

Ранија одлука Бајдена да привремено и даље задржи историјски најнижи лимит од 15.000 избеглица изненадила је многе у његовом демократском табору, а Агенције које се баве проблемом избеглица у САД поздравиле су данашњу председникову одлуку након што су га месецима критиковале због тога што је привремено подржавао Трампову квоту.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво