Читај ми!

Ухапшено више од 60 особа у Турској, сумња се да су грађани преварени на платформи за криптовалуте

Турска полиција је привела 62 особе у оквиру истраге компаније која се бави разменом криптовалута, након што је хиљаде грађана поднело кривичне пријаве због преваре, пренела је агенција Анадолија. Власник компаније је од уторка у Албанији, а Интерпол је на захтев Турске расписао црвену потерницу за њим.

Платформа за размену криптовалута "Тодекс", која на дневном нивоу спроводи продају криптовалута у вредности од неколико стотина милиона долара, јуче је на свом сајту објавила да ће бити затворена у наредних неколико дана због процеса продаје.

Међутим, корисници нису били у могућности да подигну новац и приступе својим налозима, што је на друштвеној мрежи Твитер навело на сумњу да је могуће да су преварени, што је привукло пажњу медијима у Турској, преноси Ројтерс.

Издато је 78 налога за хапшење, а досад су ухапшее 62 особе у акцији која је спроведена у Истанбулу, али и у још осам провинција, јавља Анадолија

Полиција у Истанбулу је саопштила да је оснивач и директор компаније Фарук Фатих Озер у уторак отишао у Тирану.

Како преноси Анадолија, турско министарство правде је покренуло процес за издавање потернице за Озером и његово изручење из Албаније. Из Интерпола је саопштено да је расписана црвена потерница за Озером, на захтев Анкаре.

Из тужилаштва у Истанбулу се наводи да је истрага покренута због тога што је платформа довела до "незадовољства многих грађана". Из управе за финансијски криминал Турске је речено да су сви рачуни компаније блокирани у среду и да су и они покренули истрагу.  

Из "Тодекса" су навели да су "негативни" медијски извештаји неистинити и да су банке и фондови желели да инвестирају у компанију, као и да су предложили партнерство.

Последњег радног дана на платформи "Тодекс" је достигнута размену у вредности од 538 милиона долара.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво