Читај ми!

Дан после пресуде Шовину, полицајци убили Афроамериканца у Северној Каролини

Полицајци који су имали задатак да изврше претрес убили су Афроамериканца у граду Елизабет Сити у савезној америчкој држави Северна Каролина.

"Током извршења налога за претрес, грађанин који је био предмет претреса је упуцан и смртно рањен", наведено је у саопштењу шерифа округа Пасквотанк.

Пуцњава се догодила у пола девет ујутру по локалном времену, а убијени човек је идентификован као четрдесетогодишњи Афроамериканац Ендру Браун, отац десеторо деце.

Очевици кажу да је Браун ушао у аутомобил и кренуо да се удаљава, након чега је заменик шерифа пуцао на њега.

Комшије кажу да се чуло између шест и осам хитаца. Браунова породица тврди да није био наоружан и није имао намеру никога да повреди.

Према речима окружног шерифа, Истражни биро Северне Каролине преузеће истрагу, а градско веће је сазвало хитни састанак за среду увече.

На месту где је Браун убијен окупили су се људи, снимали шта се дешава и протестовали против полицијске бруталности.

Полиција је морала да блокира то подручје, а Брауново тело је и сатима након што је убијен остало на улици прекривено плавим платном.

У уторак је суд у Минеаполису прогласио Дерека Шовина, бившег полицајац из тог града кривим за убиство ненаоружаног цивила Џорџа Флојда. Шовин је проглашен кривим по свим тачкама оптужнице.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво