Читај ми!

Захарова: Чешка крива за експлозију, није спроводила надзор

Чешка влада је била немарна и није спроводила надзор над складиштем оружја у Врбјетицама, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Чешки премијер Андреј Бабиш саопштио је раније да Праг сумњичи руске обавештајне службе да су одговорне за експлозију у складишту муниције које је изнамљивала компанија "Имеx Гроуп" у селу Врбјетице 2014. године.

Истог дана чешки министар спољних послова Јан Хамачек саопштио је да његова земља протерује 18 руских дипломата, који су наводно официри руских обавештајних служби, на шта су руске власти одреговале у недељу протеривањем 20 чешких дипломата. 

"Локалне власти нису знале да од 2006. године складиштење муниције није користила војска, а да Министарство одбране Чешке издаје просторије складишта приватним војним компанијама. Огромна количина оружја која се налазила на складишту осам година била је без било какве контроле", рекла је портпаролка руског МИП-а Марија Захарова, преноси Тас.

Руска званичница је рекла и да не постоје званични резултати истраге из 2014. године, и да седам година након инцидента власти Чешке нису успеле да одговоре на питања ко је крив и шта се тамо догодило и да, иако је двоје људи изгубило живот, није било суђења за све ово време.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво