Читај ми!

Бајден предложио Путину да одрже састанак овог лета, погрешно изговорио његово име

Председник САД Џозеф Бајден саопштио је да је предложио свом руском колеги Владимиру Путину да одрже састанак током овог лета у Европи.

"Кад сам разговарао са председником Путином, истакао сам да верујем да је директна комуникација између нас двојице од суштинске важности за напредак ка ефикаснијем односу. И он се са тиме сложио", рекао је Бајден у Белој кући коментаришући америчку политику према Русији.

С тим циљем је, како је рекао, предложио Путину да се овог лета лично састану у Европи на самиту, како би се бавили низом питања са којима се суочавају обе земље, преноси Тас.

Бајден је разговор с Путином оценио као "искрен и пун поштовања".

Председник САД погрешно је изговорио име руског колеге Владимира Путина, док је говорио о политици Вашингтона према Москви и назвао га "Клутин".

"Такође сам ставио до знања председнику Клутину да су Сједињене... Путину... да су Сједињене Америчке Државе непоколебљиве у подршци нашим савезницима и партнерима у Европи", рекао је Бајден, кога је цитирала прес-служба Беле куће, преноси Тас.

Осим Путиновог имена, Бајден је имао проблема и са изговором речи ескалација.

"САД не покушавају желе да уђу у вакци... ескалациони круг и конфликт са Русијом. Желимо стабилан, предвидљив однос", додао је Бајден.

 

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво