Принчеви Вилијам и Хари опростили се од деде засебним порукама

Војвода од Кемриџа и војвода од Сасекса одали су почаст свом деди, војводи од Единбурга одвојеним порукама. Принц Вилијам описао га је као "изванредног човека", док је принц Хари рекао да је његов деда био "човек од службе, части и великог хумора".

Принц Хари је рекао да је његов деда био аутентична личност, особа која је својим шармом могла да задржи пажњу било које особе и неко за кога никада нисте знали шта би следеће могао да каже.

"Остаће упамћен као одликовани војник, принц и војвода. Али за мене је био мој деда: господар роштиља, легенда зафрканције и дрзак до краја", нагласио је Хари.

У својој изјави, принц Вилијам је рекао да је читав век његовог деде дефинисан служењем – својој земљи и Комонвелту, својој жени и краљици и нашој породици.

"Осећам се срећно што нисам имао само његов пример који ме води, већ и његово постојано присуство у мом одрастању – и кроз добра времена и кроз најтеже дане. Увек ћу бити захвалан што је моја супруга имала толико година да упозна мог деду и на доброти коју јој је показао. Никада нећу узимати здраво за готово посебне успомене које ће моја деца имати на свог прадеду који је долазио по њих у кочији и уверио их у његов заразни осећај за авантуру, и несташни смисао за хумор", наводи се у изјави принца Вилијама.

Додао је да ће он и његова супруга Кетрин "наставити да раде оно што је желео и подржаваће краљицу у годинама које долазе"

Принц Хари допутовао је ноћас летом из Лос Анђелеса док је његова трудна жена остала у Калифорнији по савету лекара.

Сахрана њиховог деде, војводе од Единбурга, биће прва прилика да се принчеви Вилијам и Хари сретну након контроверзног интервјуа који су Хари и његова жена Меган дали чувеној америчкој водитељки Опри Винфри прошлог месеца, у коме су били критични према неким члановима краљевске породице.

Церемонија сахране принца Филипа, која ће се преносити на телевизији, биће одржана у суботу у Капели Светог Ђорђа, у кругу замка Виндзор.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво