Читај ми!

Бајденов план за обнову инфраструктуре, измене у опорезивању корпорација

Председник САД Џо Бајден представио је у Питсбургу, у Пенсилванији, план о обнови инфраструктуре вредан две хиљаде милијарди долара, који између осталог обухвата обнову путева, мостова, водоводних и система за напајање електричном енергијом, као и система јавног саобраћаја.

"Предлажем национални план који вреднује рад, а не само богатство. Изграђује правичну економију која свакоме пружа могућност да успе. Створиће најснажнију, најиздржљивију и најиновативнију економију на свету. То није план који се петља око ивица, то је генерацијско улагање у Америку", рекао је амерички председник Џо Бајден у Питсбургу.

Бајден је поручио да је то прилика да свима буде боље, преноси Глас Америке.

"Економију треба да градимо одоздо на горе. Вол стрит није саградио ову земљу него ви, вредни радници и синдикалисти. Сви су позвани да учествују без обзира на разлике које постоје међу њима", истакао је Бајден.

Претходно је неименовани високи званичник администрације рекао новинарима да је реализација тих пројеката планирана у наредних осам година.

"То су веома вредне инвестиције које ће, како су утврдили експерти из широког спектра области, допринети решавању проблема и побољшању економске ефикасности. И мислимо да су то инвестиције које као земља не можемо да приуштимо", рекао је званичник Бајденове администрације.

Бајден предлаже да се планирани пројекти финансирају изменама у опорезивању корпорација, укључујући и повећање пореза на њихову добит са 21 на 28 одсто.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво