Читај ми!

Бомбашки напад испред цркве у Индонезији, повређено 14 особа

Најмање 14 особа је повређено у експлозији испред католичке цркве у Индонезији током обележавања почетка Велике недеље пред Ускрс. Сумња се да су напад извршиле две особе.

Напад се догодио у Макасару, граду на острву Сулавези, док су се верници налазили у цркви, а из полиције је наведено да је нападач био једина жртва, пренео је Ројтерс.

Полиција је навела да се сумња да су напад извршиле две особе, а локална полиција је раније рекла да је у питању био један нападач. 

Свештеник Вилхемус Тулак је навео за локалне медије да је нападач покушао да уђе у двориште цркве мотором, али да га је у томе зауставило обезбеђење.

На снимцима безбедносних камера се види експлозија која је на средину пута избацила пламен, дим и крхотине.

Из полиције није наведено ко је одговоран за напад, а ниједна терористичка организација није преузела одговорност. Додају да је у току истрага којом би требало да се утврди којој организацији припадају нападачи.

Напади на цркве у Индонезији су се дешавали и раније. Полиција је за напад, у којем је 2018. године погинуло више од 30 особа, кривила локалну екстремистичку групу која је инспирисана Исламском државом.

Најсмртоноснији напад исламских екстремиста догодио се на Балију, познатој туристичкој дестинацији, када су бомбаши убили 202 особе, од којих су већина били туристи.

Индонезија је држава са највећим процентом муслимана на свету која има значајан проценат хришћана и припадника других вероисповести.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво