Читај ми!

Фејсбук "замрзао" страницу председника Венецуеле због ширења дезинформација о коронавирусу

Компанија "Фејсбук" "замрзла" је профил председника Венецуеле Николаса Мадура на 30 дана због ширења дезинформација о ковиду 19. Портпарол компаније је навео да је Мадуро промовисао лек за који не постоје докази да може да излечи оболеле.

Николас Мадуро је у јануару за "Карвативир", орални раствор на бази од мајчине душице, рекао да је "чудотворни" лек који неутралише коронавирус без нежељених ефеката, за шта лекари тврде да не постоје научни докази.

Фејсбук је уклонио видео у којем Мадуро промовише лек јер крши политику против лажних тврдњи "да нешто може гарантовати спречавање заразе коронавирусом или опоравак од ковида 19".

"Следимо смернице СЗО која каже да тренутно не постоје лекови за лечење вируса. Због понављања кршења наших правила, такође замрзавамо страницу на 30 дана, током којих ће бити само за читање", рекао је портпарол интернет гиганта за Ројтерс.

У спорном видеу Мадуро каже да се "Карвативир", који назива "чудотворним капљицама", венецуеланског лекара 19. века Хосеа Грегорија Хернандеза, а ког је Римокатоличка црква прогласила блаженим, може превентивно и терапијски користити против коронавируса.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво