Читај ми!

Настављени сукоби полиције и демонстраната у Мјанмару, једна особа погинула

Полиција у Мјанмару је поново отворила ватру на демонстранте у Мандалеју и усмртила једног човека, а велики број људи поново се окупио и у Јангону, Патејну и другим градовима, на протестима због државног удара којим је војска 1. фебруара преузела власт у земљи.

Неколико хиљада људи марширало је улицама Мандалеја када је, према извештају Ројтерса, полиција отворила ватру да разбије демонстранте. Том приликом је једна особа погинула, тврде сведоци са лица места.

У Јангону, полиција је испаљивала гумене метке и шок-бомбе да би растерала демонстранте којима се придружило око стотину лекара у белим мантилима.

Ројтерс преноси да је висока комесарка УН за људска права Мишел Башеле затражила од полиције да прекине акцију против мирних демонстраната и навела податак да је ухапшено више од 1.700 особа, укључујући и 29 новинара.

Министар спољних послова Сингапура Вивијан Балакришнан је употребу оружја против учесника протеста у Мјанмару назвао националном срамотом и затражио од армије да се до решења кризе дође мирним путем, наводи Ројтерс.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво