Читај ми!

Трамп на конференцији републиканаца о будућности странке и САД

Републиканци одржавају годишњу конференцију Конзервативне политичке акције (CPAC), први пут откако Доналд Трамп више није председник. Очекује се да ће бивши председник Сједињених Америчких Држава прогласити себе доминатном фигуром у подељеној Републиканској странци и да ће напасти председника Џозефа Бајдена.

У првом великом наступу од напуштања Беле куће пре скоро шест недеља, Трамп ће на Конференцији конзервативне политичке акције у Орланду на Флориди говорити о будућности странке и САД.

"Невероватно путовање које смо заједно започели пре четири године још увек није готово", наводи се у одломцима Трамповог говора које је објавио његов тим, а пренео Ројтерс.  

Трамп је раније у приватним разговорима помињао кандидатуру за председника 2024. године, али изводи из говора не наговештавају шта би могао да уради. 

Последње недеље Трампове владавине обележили су напади његових присталица на Капитол 6. јануара.

Они су желели да онемогуће потврђивање Бајденове победе на председничким изборима, па је покренут други пут Трампов опозив. 

Конференција је једно од најважнијих годишњих окупљања конзервативаца и одржава се у моменту када се одлучује да ли ће се Републиканска странка дистанцирати од бившег председника или остаје уз њега.

Трампов рејтинг је и даље добар - према истраживању Галупа подржава га 94 одсто републиканаца, јавио је Глас Америке.

Ипак, поделе унутар станке су постале видљивије када је Сенат одлучивао о опозиву Трампа, за шта је гласало и седам републиканских сенатора.

Трамп их је жестоко критиковао, заједно са 10 републиканских чланова Представничког дома који су такође гласали за његов опозив.

"Републиканска странка остаје јединствена. Једина подела је између шачице политичких хакера из Вашингтона и свих осталих у земљи ", рећи ће Трамп.  

 

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво